صنعت غذا زیر ذرهبین مجلس| آریایینژاد: نظارتها کافی نیست +فیلم
به گزارش خبرگزاری آنا، این روزها به علت استفاده از روشهای صنعتی در نگهداری و حتی فراوری محصولات غذایی، سلامت مردم در معرض خطر است. وضعیت طوری شده که شاید هیچ مواد غذایی یافت نشود که از مرحله رشد تا زمانی که به دست مصرف کننده میرسد، روندی طبیعی را طی کرده باشد.
در همین زمینه، «احمد آریایینژاد» رئیس کمیته غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا تصریح کرد: الان حدود یک سال است که از کارگاهها و کارخانجات تهیه و توزیع مواد غذایی بازدید یا جلساتی را با آنها برگزار میکنیم، مشکلات آنها را احصا کردهایم و گزارش آن هم آماده است.
وی افزود: انشاءالله این گزارش راهگشا باشد تا اقدامات قانونی و نظارتی خودمان را انجام دهیم؛ از ارزی که لازم است برای تهیه مواد اولیه تا تغییرات الگوی کشت، کم آبی، حمل و نقل، توزیع و نگهداری.
آریایی نژاد با بیان اینکه گاهی وقتها مواد غذایی به حدی در انبارها و گمرک میماند که به فساد و گاهی آلوده شدن منجر میشود، تأکید کرد: موردی داشتیم که در سال ۱۴۰۰ برنجی وارد شده بود که آلوده و موریانهزده بود. برنج را با فوت استریل پاک کرده و مقداری از آن را توزیع کرده بودند. البته جلوی توزیع آن گرفته شد و گزارش آن را به قوه قضائیه ارسال کردیم. کسانی که در این زمینه تخلف کردهاند باید مجازات شوند.
این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که در مرغداریها چه بلایی سر مرغها میآید؛ آیا آنتی بیوتیک به جوجهها میدهند یا هورمون تزریق میکنند، بیان کرد: مرغ در عین اینکه ارزانتر است، به کیفیت گوشت قرمز نمیرسد آن هم بخاطر ریاضتی است که به مرغها داده میشود یا داروهایی که به طیور میدهند. این موارد باعث میشود جوجهای که باید دو یا سه ماهه به بلوغ برسد یک ماه و نیمه کامل شود. این اقدام بیشتر شبیه دوپینگ ورزشکاران است.
مشروح گفتوگوی خبرنگار آنا با آریایینژاد
وی تأکید کرد: از طرف دیگر، اشباع بیش از حد آب ممکن است وزن مرغ را بالا ببرد. البته انشاءالله که این کار را نمیکنند ولی باید نظارت صورت بگیرد.
آریایینژاد ادامه داد: اگر هزینه مرغداران بالا برود مجبور میشوند قیمت را بالا ببرند. قبلا گوشت از سفرههای مردم پرواز کرده بود؛ الان مرغ نیز در حال پرواز است. خیلی از مشکلات با مدیریت قابل حل است. گاهی وقتها هزینهای نیاز نیست صورت بگیرد مانند واسطهای که ممکن است سود سرشاری به دست بیاورد. همه این موارد در امنیت غذایی موثر است.
انتهای پیام/


